Een terugblik met Isabel Nolte

Nog aan het twijfelen of De Beste Singer-Songwriter van Utrecht iets voor jou is? Wie weet kan Isabel Nolte (wildcardwinnares en finaliste uit seizoen 2015) je overtuigen met haar ervaringen!

BLOG_2830

“Afgelopen jaar deed ik mee aan De Beste Singer-Songwriter van Utrecht. Op Facebook had iemand mij bij de oproep getagged. Ik woonde net in Utrecht, dus ik dacht: Waarom niet? Hoppakee, aangemeld en dan maar wachten op de selectie… Toen ik zag dat ik geselecteerd was, kon ik het bijna niet geloven – gezien ik toch nog maar een jaar bezig was met eigen liedjes maken. Ik was dolblij om deze kans te krijgen – zeker als Nieuw-Utrechtse, die zich nog helemaal moest etableren in de Utrechtse muziek-wereld.

Bij de halve finales speelde ik met onwijs goede singer-songwriters samen. Ik was rete zenuwachtig en ik voelde al goed aan: De jury vind mijn Nederlandstalige liedjes misschien toch te kleinkunst-achtig. Dat klopte! Gelukkig zag het publiek dat anders en ik ging met de meeste stemmen in de race voor de wildcard voor de finale. Wat was ik daar dankbaar voor, joh! Als een malle ging ik aan de slag om al mijn vrienden en familieleden op mij te laten stemmen. Ik zal eerlijk zijn, ik heb echt iedereen in mijn Facebook-vriendenlijst gek zitten maken – en met effect! Ik kreeg de meeste stemmen en won de wildcard.

In de finale was er geen publieksprijs en de jury vond me eigenlijk weer meer op een theaterpodium passen. Daar hadden ze gelijk in. Vanaf september sta ik met mijn avondvullende theater en cabaret show in de Nederlandse theaters. De Beste Singer-Songwriter van Utrecht was een geweldige kans waardoor ik super veel mensen heb ontmoet en er ook achter ben gekomen waar mijn muziek het meest tot zijn recht komt: In het theater! Maar in een kroeg werkt het ook prima! Als ik jullie drie tips mag geven:

1. Blijf dicht bij jezelf – jij en je muziek zijn zoals jij bent en precies dat maakt je uniek en onderscheidend.
2. Ga er voor 100% voor – het publiek merkt het als je het extra leuk voor ze maakt, misschien met een extra instrument of een verrassend lied: Bedenk iets extra’s.
3. Geniet! Het is een te gekke ervaring!

Veel liefs, Isabel


Isabel is inmiddels allang geen onbekende meer in het Utrechtse muziekwereldje. Je kunt haar regelmatig komen bewonderen in diverse caf├ęs, huiskamers en theaters in de omgeving. Wil je meer over haar weten? Bezoek dan haar website. De mooie foto’s van Isabel zijn gemaakt door Lizet Beek.