De ervaring van Tim Dawn

In aanloop naar de tweede editie van De Beste Singer-Songwriter vroegen we oud-deelnemers of ze herinneringen aan hun deelname met ons wilden delen, en degene die deze keer een boekje open doet is Tim Dawn!

“Ik denk nog steeds met veel plezier terug aan De Beste Singer-Songwriter van Utrecht. Bij de voorronde in De Bastaard was de sfeer al erg goed en dat ik met de overwinning naar huis mocht, voelde natuurlijk super! Maar de finale was voor mij echt een mijlpaal. In een ramvolle, af en toe wat rumoerige Hofman merkte ik dat ik het publiek echt ‘mee’ kreeg. Ik heb zelden een grotere glimlach op mijn gezicht gehad en heb heerlijk gespeeld.

Als je besluit om aan de tweede editie mee te doen, is mijn beste tip dan ook: speel (en schrijf) vooral voor je publiek! Natuurlijk zijn er ook juryleden die van alles van je gaan vinden – waar je uiteraard je voordeel mee kunt doen – maar uiteindelijk is hun commentaar ook maar een onderbouwde mening. Het allerbelangrijkst zijn de mensen in de zaal met wie jij een connectie kunt maken. Lukt je dat, dan komt de rest (met hard werken) vanzelf.

Een klein jaar verder kan ik met trots zeggen dat ik met niemand minder dan Huub Reijnders een ongelofelijk toffe EP heb opgenomen, die ik op 9 maart met mijn band zal releasen in EKKO. Wie weet zie ik je daar!”


Meer over Tim Dawn lees je op zijn website. Als je zijn muziek kunt waarderen is het een goed idee om hem ook op Facebook te volgen of naar een optreden te komen, die met regelmaat in Utrecht en omgeving zijn.