Kandidaten en jury tweede editie DBSSW030 bekend

De twaalf kandidaten van de tweede editie van de Beste Singer-Songwriter van Utrecht zijn bekend. De grote hoeveelheid gemotiveerde aanmeldingen maakte de keuze niet gemakkelijk, maar uiteindelijk heeft het team de volgende artiesten geselecteerd:

Gildor van Beers (Gildor), Django Boegheim, Merlijn Terpstra (Merlin John), Joanna Weston, Sjoerd Raaijmakers (Sured), Melynda Music, Sven Wolffers, Job Kühlkamp en Sjoerd van Capelleveen (Bovenste Knoopje Open), Terence Roelofsen, Pepijn van Keppel (Little Giant), Vic Willems en Birgit de Priester (St. Maane).

Zij zullen het tegen elkaar opnemen in Eetcafé Stathe (03/04), Hofman Café (07/04), Café de Stad (14/04), om vervolgens op 21 april in Hofman Café tijdens de finale te beslissen wie er dit jaar met de titel naar huis gaat.

De kandidaten zullen beoordeeld worden door een driekoppige jury, iedere avond bestaande uit drie nieuwe professionals uit de muziekindustrie. Ook deze namen kondigt de organisatie vandaag aan:

(in willekeurige volgorde) Ad Pontier (Nordic Delight), Jasper Demollin (Friars), Armel Paap (Rondé), Gijs van der Voort (Pelvic Vins), Max Beekman (The Bakery), Johanneke Kranendonk (Jo Marches), Danny van Tiggele (Mister & Mississippi), Conjo Vergeer (IndieXL), Otto de Jong (Ode To The Quiet, Knalland), Emil Landman, Rikki Borgelt (Rondé) en Chris Moorman (Popronde Nederland).