Inschrijvingen geopend grootste singer-songwriterwedstrijd in Utrecht

Donderdag 23 april wordt het kaf van het koren gescheiden tijdens de nieuwe muziekwedstijd De Beste Singer-Songwriter van Utrecht. Na drie voorrondes eerder die maand zullen drie acts het tegen elkaar opnemen in Hofman Café voor de eervolle titel en een uitbundig prijzenpakket, onder het oog van drie professionele juryleden.

De grootste singer-songwriterwedstrijd van Utrecht zal in 2015 voor het eerst georganiseerd worden. Deelnemers kunnen zichzelf de gehele maand februari opgeven via een formulier op de website debestesingersongwritervanutrecht.nl. Hierna zullen de beste negen acts geselecteerd worden om deel te nemen aan de voorrondes in De Bastaard, Café de Stad en Hofman Café.

Het is eindelijk geen appels met peren meer vergelijken tijdens een bandwedstrijd, maar het genre singer-songwriter krijgt een eigen competitie in Utrecht. Het prijzenpakket bestaat uit diverse speelplekken op festivals en concertpodia, opnametijd in Playground Studio, interviews en radio-optredens en een automatische plek in de halve finale van Utrecht Popprijs.

Deelnemen is gratis en is mogelijk voor iedereen binnen de regio Utrecht. De geselecteerde deelnemers en de indeling van de voorrondes worden op zondag 1 maart bekend gemaakt op de website debestesingersongwritervanutrecht.nl.